Volledig scherm
Trappers. © Pix4Profs / Joris Buijs

Trappers moet diep gaan voor overtimezege op Indians

De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben zondagmiddag met veel moeite de thuiswedstrijd tegen Hannover Indians in winst weten om te zetten. Pas laat in de wedstrijd kwam het team van Bo Subr langszij (3-3), waarna Diego Hofland in overtime de winnende maakte: 4-3.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd officieel afscheid genomen van Nick de Ruijter, die vanwege een hoofdblessure zijn carrière voortijdig moest beëindigen. Hij kreeg uit handen van oud-voorzitter Cees Oerlemans de bronzen speld overhandigd vanwege zijn verdiensten voor de club.

Trappers leek - zonder de geschorste Danny Stempher - af te koersen op een eenvoudige overwinning toen het na 13 minuten al een 2-0 voorsprong had genomen. Mitch Bruijsten verraste de goalie van Indians met een schot ‘om het hoekje’, even later prikte Reno de Hondt in powerplay de 2-0 binnen. Aan het eind van de periode sloegen de bezoekers hard terug. Via treffers van Chad Niddery en Igor Bacek (in powerplay) stond het plots weer gelijk: 2-2.

Stormloop

In de tweede periode begon Trappers met een stormloop richting het Indians-doel, maar bij een break-away waren het de gasten die scoorden: 2-3. De ploeg van Bo Subr probeerde vervolgens van alles om nog in de tweede periode langzij te komen, maar zelfs tijdens twee minuten dubbele powerplay (vijf tegen drie spelers) lukte het niet om te scoren.

Dus moest het gebeuren in de derde periode. Eerst moest goalie Ian Meierdres met een paar fraaie saves voorkomen dat de bezoekers - die nog nooit wonnen in Tilburg - verder weg liepen. Van een echt slot-offensief van Trappers kwam het niet, daarvoor was de tegenstand te sterk. Kansen kwamen er nog wel, maar het zat niet mee. De paal stond twee keer de gelijkmaker in de weg. Met een time-out in de slotminuten probeerde Trappers-coach Bo Subr nog wat te forceren, En ja, het lukte dan toch nog. In powerplay schoot Kevin Bruijsten de 3-3 binnen in de 57ste minuut.

Het draaide uit op overtime, vijf minuten sudden victory, drie tegen drie spelers. Welk team mocht twee punten laten bijschrijven en wie slechts eentje? Net als vrijdag op bezoek bij Hannover Scorpions was het nu ook weer Trappers dat aan het langste eind trok. Diego Hofland maakte - net als vrijdag - de golden goal: 4-3.