Volledig scherm
Kilian van Gorp (rechts) tijdens de eerste wedstrijd van Trappers tegen Lindau Islanders. © Beeld Werkt

Trappers niet enige topclub uit Nord die wordt verrast

De ijshockeyers van Tilburg Trappers leden vrijdagavond een onverwachte nederlaag. De ploeg van Bo Subr eindigde als eerste in de Oberliga Nord en speelt in de eerste ronde van de play-offs tegen de nummer 8 van de Oberliga Süd: Lindau Islanders. In Tilburg eindigde duel 1 in de best-of-five-serie na overtime in 2-3. 

Ook de andere topteams uit de Oberliga Nord lieten zich verrassen. Hannover Scorpions, als tweede geëindigd achter Trappers, kreeg eveneens in eigen hal het deksel op de neus in overtime: 2-3 tegen Blue Devils Weiden, nummer 7 uit Süd. Ook Hannover Indians, de nummer 3 uit de Oberliga Nord, begon met een thuisnederlaag. Het in de Oberliga Süd als zesde geëindigde Selber Wölfe trok in een doelpuntrijk duel aan het langste eind: 5-7. Er waren nog twee overwinningen van Süd-teams op Nord-teams, maar die waren wel verwacht: EC Peiting versloeg Füchse Duisburg met 4-1 en EV Landshut klopte Rostock Piranhas met 5-2.  

Niet alle clubs uit de Oberliga Nord gingen onderuit tegen hun opponent uit Süd. Herner EV won opvallend eenvoudig met 1-5 bij Eisbären Regensburg, Saale Bulls Halle was met 3-2 te sterk voor Memmingen Indians. Zondag staat in al deze best-of-five-series de tweede ontmoeting op het programma.