Volledig scherm
Mitch Bruijsten juicht na een treffer. © Beeld Werkt

Trappers niet welkom op tweede niveau in Duitsland, DEL2: 'Een grote tegenvaller'

Tilburg Trappers heeft te horen gekregen dat de zo vurig gewenste promotie van de Oberliga naar de DEL2 er voorlopig niet in zit. Dat bericht is in Tilburg met grote teleurstelling ontvangen.

De Deutsche Eishockey Liga (DEL) heeft donderdag tijdens een overleg de aanwezige DEL2-clubs medegedeeld dat de Tilburgse ijshockeyclub niet wordt toegelaten tot de Duitse DEL2-competitie. Promotie van de Oberliga naar de DEL2 lijkt daarmee voor Trappers uitgesloten.

Afgelopen juli mocht Tilburg Trappers zichzelf nog presenteren in Frankfurt op uitnodiging van DEL2. Dit slotstuk van een uitgebreide lobby heeft echter niet het gewenste resultaat gehad. De redenen waarom promotie is uitgesloten, zijn tot nu toe nog onbekend. 

Trappers-voorzitter Ron van Gestel sprak van 'een grote tegenvaller'. ,,Twee jaar geleden werden we nog gebeld met de vraag of we mogelijk wilden toetreden tot de DEL2 omdat er een club wegviel. Wij wilden, maar er werd een andere oplossing gekozen. Vervolgens duurde het lang voordat we weer in gesprek kwamen. Maar toen wij onlangs een presentatie mochten houden, hadden we daar na afloop een heel positief gevoel over. Ook op basis van de reacties. Maar nu schijnen de DEL-clubs toch gezegd te hebben dat ze voorlopig geen buitenlandse clubs willen laten toetreden. De onderbouwing hebben we nog niet maar die krijgen we nog. In ieder geval moeten wij ons nu gaan beraden op de toekomst. Daar gaan we de komende periode voor gebruiken.''

Van Gestel heeft vrijdagavond laat de spelers en staf ingelicht in de bus op de terugweg na de uitwedstrijd bij Hannover Scorpions. ,,Ook zij zijn teleurgesteld. Voor iedereen bij Trappers is dit geen prettige boodschap.''

Duits avontuur

Drie jaar geleden, in 2015, begon Tilburg Trappers aan het Duitse avontuur. Na het niveau in de Nederlandse competitie te zijn ontstegen, zochten en vonden de Tilburgse ijshockeyers hun sportieve uitdaging in de Duitse competitie. Op het derde niveau, in de Oberliga, werd Trappers direct kampioen. Ook de twee daarop volgende seizoenen pakten de Tilburgers de titel.

Heroverwegen

Inmiddels is Trappers aan het vierde seizoen in de Oberliga bezig. De ploeg is koploper in de Oberliga Nord. Het bestuur van Trappers heeft naar aanleiding van de onheilstijding uit Duitsland laten weten haar toekomstambities de komende tijd te gaan heroverwegen.