Trappers op rand van afgrond na tweede nederlaag tegen Herner EV

VIDEODe ijshockeyers van Tilburg Trappers staan op het randje van de afgrond in de play-offs. Ook het tweede duel in de halve finale van de play-offs ging verloren tegen Herner EV. De Duitsers wonnen zondagavond in de eigen ijshal met 4-3.

Dat de overwinning van Herner EV in Tilburg afgelopen vrijdag geen toeval was, bewees de Duitse ploeg in eigen hal. Na twaalf minuten keek Trappers zondagavond tegen een 2-0 achterstand aan. De Tilburgers hapten naar adem, maar profiteerden van een 2x2 minuten-straf voor een Herne-speler aan het eind van de eerste periode. In de powerplay sloeg Jordy Verkiel toe: 2-1.

En toen de 3-1 in de lucht hing in de tweede periode, deelde Trappers opnieuw een rechtse directe uit. In een scrimmage was het Wouter Sars die de puck het eerst zag liggen en toesloeg: 2-2.

Initiatief

In de derde periode grepen de Tilburgers het initiatief. Dat betaalde zich uit toen de uitblinkende Herne-goalie Björn Linda de puck kwijt was. Kevin Bruijsten zag ’m wel en prikte raak: 2-3. Maar het was nog niet gedaan. Vlak nadat Trappers had verzuimd de 2-4 te maken, was het raak aan de andere kant bij een uitbraak: 3-3.

Trappers ging opnieuw op zoek naar een voorsprong, maar kreeg het deksel op de neus bij een break-away van Herner EV in de 57ste minuut: 4-3 voor de thuisploeg. Wat de ploeg van Bo Subr nog probeerde vervolgens, het lukte niet meer om nog op 4-4 te komen.

Zo staat Herner EV op een 2-0 voorsprong in de best-of-five en kan Trappers zich geen enkele fout meer veroorloven. Anders is het over en uit voor de Tilburgers. Dinsdag is duel 3 in Tilburg.

Hieronder de reactie van goalie Ian Meierdres na de tweede nederlaag op rij:

Volledig scherm
Trappers in Herne. © BD