Volledig scherm
Raymond van der Schuit. © BSR Agency

Trappers plukt forward weg bij Nijmegen Devils

Trappers heeft een nieuwe speler: Raymond van der Schuit maakt de overstap naar Tilburg van Nijmegen Devils. De forward is ook speler van het nationale ijshockeyteam.

Van der Schuit, die woensdag met Devils de bekerfinale verloor van Flyers Heerenveen, krijgt in Tilburg een contract tot het einde van dit seizoen. Daarbij is de intentie uitgesproken om er nog minstens een jaar aan vast te knopen. De 25-jarige Rotterdammer kwam eerder uit voor Eindhoven Kemphanen en Hijs Hokij Den Haag en speelde in Noord-Amerika een seizoen bij Palm Beach Hawks.

Nog geen debuut

Van der Schuit doet dit weekeinde nog niet mee bij Trappers, dat vrijdagavond op bezoek gaat bij Moskitos Essen en zondag een thuiswedstrijd speelt tegen Saale Bulls Halle. Volgende week maakt hij vermoedelijk zijn debuut bij Trappers, dat  is aangewezen op spelers met de Nederlandse nationaliteit aangezien het volgens afspraak niet met imports mag spelen in de Oberliga Nord, de Duitse competitie waaraan de Tilburgers sinds ruim vier jaar meedoen.