Volledig scherm
Nieuwe boarding en net bij Tilburg Trappers © Max Van Der Put/BD

Trappers: puckgooien wordt noodgedwongen vervangen door shoot-a-puck

Het aanbrengen van een veiligheidsnet in de ijshal in Tilburg heeft niet alleen tot gevolg dat het zicht voor het publiek bij thuiswedstrijden van Trappers enigszins vermindert, het betekent ook het einde van het puckgooispel in de eerste pauze.

Bij het puckgooispel konden toeschouwers vooraf aangeschafte en genummerde pucks op het ijs werpen. Winnaar was degene wiens puck het dichtst bij de middenstip terecht kwam. De prijs was de helft van het ingelegde geld; de andere helft ging naar de jeugdopleiding van Trappers. Omdat er met ingang van dit seizoen een nieuwe boarding is aangebracht rond het ijs en daarboven een veiligheidsnet, is het niet meer mogelijk om pucks op het ijs te gooien vanaf de tribunes. 

Eén poging

Voor het puckgooien komt met ingang van vrijdag een nieuw spel in de plaats: shoot-a-puck. Er worden geen pucks meer verkocht, maar lootjes. Tijdens de eerste periode van de wedstrijd worden drie lootjes getrokken. De bezitters van de getrokken nummers mogen tijdens de eerste pauze vanaf de middenstip één poging wagen om met de stick een puck in een gat te schieten dat is aangebracht in een plank die in een ijshockeydoeltje is bevestigd. De kans op succes is niet groot. Door het gat past precies een puck. 

Jackpot

Wie er toch in slaagt de puck door het gat in het doeltje te krijgen, ontvangt de jackpot: de helft van het door de verkoop van loten bijgeengebrachte geld. De eerste keer, vrijdag tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Moskito Essen. wordt de pot eenmalig door Trappers vooraf gespekt met 250 euro. 

Oplopen

Indien de drie pogingen niet succesvol zijn, blijft de pot staan en wordt meegenomen naar de volgende thuiswedstijd. Zo kan het bedrag in de pot behoorlijk oplopen. Mochten er op één avond twee of meer pogingen raak zijn, dan wordt de pot gedeeld.  Bij thuiswedstrijden van Trappers zijn gemiddeld 2.400 toeschouwers aanwezig.