Volledig scherm
Reno de Hondt (links) heeft Trappers op 2-0 gezet tegen Herner EV. © Pix4Profs / Joris Knapen

Trappers schuift Herner EV opzij en is nu alleen koploper

Trappers heeft in eigen huis afgerekend met medekoploper Herner EV. Op Stappegoor werd de rommelige topper in de derde periode pas echt spannend. De Tilburgers wonnen uiteindelijk verdiend met 6-3.

Herner won enkele weken geleden thuis nog van Trappers en beide ploegen hadden hun laatste wedstrijd verloren. Van te voren werd dan ook een zware strijd verwacht. De tegenstand van Herner viel echter enigszins tegen. De ploeg van Bo Subr troefde de bezoekers vooral in energie af. 

In de eerste periode werd al snel duidelijk dat Trappers de betere ploeg zou zijn. De thuisploeg domineerde het spel, ondanks enkele gevaarlijke uitbraken van Herner. Ian Meierdres hield zijn doel echter lang schoon. Met goals van Mitch Bruijsten en Reno de Hondt stond de thuisploeg na de eerste periode al 2-0 voor. 

Spanning

In de tweede periode kwam Trappers op 3-0 door een treffer van verdediger Kilian van Gorp en leek de wedstrijd wel gespeeld. Toch kwam Herner vroeg in de derde periode terug tot 3-2. Daarna volgden de goals elkaar snel op en nam de spanning toe. Eerst maakten zowel Bruijsten als de Hondt hun tweede goal en sloeg Trappers weer een kloof van drie treffers, waarna Herner terugkwam tot 5-3. Inclusief die eerste goal van de derde periode werd er binnen zeven minuten vier keer gescoord. 

Trappers hield in de laatste fase van de wedstrijd knap stand. Nadat Herner de goalie naar de kant haalde ,werd het door een empty-netter van Diego Hofland twaalf seconden voor het einde van de wedstrijd nog 6-3.