Volledig scherm
Het ging er niet altijd vriendelijk aan toe bij Tilburg Trappers - Saale Bulls Halle. © Pix4Profs / Joris Knapen

Trappers slaat pas laat kloof met Saale Bulls

De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben vrijdagavond met de nodige moeite gewonnen van Saale Bulls Halle. Uiteindelijk werd het een ruime zege (6-3), maar pas in de slotfase wist de ploeg van Bo Subr een kloof te slaan.

De wedstrijd begon goed voor de Tilburgers. Al in de tweede minuut prikte Mitch Bruijsten in powerplay de 1-0 binnen, op aangeven van Mickey Bastings en Ryan Collier. De voorsprong was vijf minuten later verdwenen na een treffer van Michal Bezouska: 1-1. Vervolgens kozen de bezoekers ervoor om een paar knokpartijtjes te beginnen om zo de flow in het spel van Trappers te doen stokken. Van beide teams moesten vier spelers langdurig naar de strafbank.

Kort voor het einde van de periode kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong, door een doelpunt van Bartek Bison in powerplay (assist: Reno de Hondt): 2-1. Maar makkelijk ging het weer niet voor Trappers, dat het van de laatste vier wedstrijden al drie keer op overtime liet aankomen alvorens de winst te pakken.

Penaltyshot

In de tweede periode werd er niet gescoord, al scheelde het weinig toen Saale Bulls een penaltyshot mocht nemen. Goalie Ian Meierdres bleef echter overeind in de één-tegen-één-situatie en zo stond het na 40 minuten nog altijd 2-1.

Zou Trappers dan ook tegen de nummer zeven van de Oberliga Nord punten gaan morsen? Nee. In een tijdsbestek van vier minuten sloegen de Tilburgers drie keer toe. Via twee doelpunten van Jonne de Bonth en eentje van Reno de Hondt werd een beslissende kloof geslagen (5-1), al werd er ook daarna nog een aantal keer gescoord. Na de 5-2 van Johanesse Ehemann maakte Mitch Bruijsten zijn tweede treffer (6-2), waarna Jannik Striepeke ook nog op het scoreformulier kwam: 6-3.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”