Volledig scherm
Vreugde bij Trappers na een doelpunt tegen Hannover Scorpions. © Beeld Werkt

Trappers slaat toe in overtime bij Scorpions

De ijshockeyers van Tilburg Trappers leken vrijdagavond hun gebruikelijke nederlaag te gaan lijden op bezoek bij Hannover Scorpions. Maar de ploeg van Bo Subr kwam terug van een 3-1 achterstand en sloeg in de overtime toe: 3-4.

Trappers, nog met Ruud Leeuwesteijn op doel omdat eerste keeper Ian Meierdres geblesseerd is, kwam al vroeg op een 2-0 achterstand door twee powerplaygoals van de thuisploeg. Ryan Collier deed in de slotfase van de eerste periode wat terug (2-0), maar acht tellen voor het eind van de periode werd het nog 3-1.

Rentree De Ruijter

Toch werd het weer spannend, nadat de van een langdurige blessure herstelde Nick de Ruijter er in de 29ste minuut 3-2 van maakte. In de derde periode kwam Trappers zelfs langszij, door een powerplaygoal van captain Ivy van den Heuvel: 3-3. Daar bleef het bij in de reguliere speeltijd, zodat het op de overtime aankwam. 

Daarin was het Trappers dat aan het langste eind trok. Eerder dit seizoen verloren de Tilburgers bij Scorpions na het nemen van penaltyshots, nu zorgde Kylian van Gorp er met een treffer na 4.09 in de extra tijd voor dat zijn ploeg twee punten mee terug kon nemen in de bus.