Volledig scherm
Archiefbeeld Trappers. © Beeld Werkt

Trappers telt af naar play-offs: Tilburgers telkens ijzersterk uit de startblokken

Voor Tilburg Trappers begint vanavond het echte werk. De kampioen van de Oberliga Nord start de play-offs met een thuiswedstrijd tegen Lindau Islanders, dat als achtste eindigde in de Oberliga Süd. De ploeg van coach Bo Subr beleefde de laatste jaren telkens een vliegende start in de knock-outfase.

Trappers maakt zich voor het vierde jaar achtereen op voor de play-offs. Het verleden wijst uit dat de Tilburgers doorgaans niet warm hoeven te draaien. Tegen Hannovers Scorpions (2015-2016) en Blue Devils Weiden (2017-2018) won Trappers in de eerste ronde zonder ook maar een verliespartij te incasseren (twee keer 3-0). Crocodiles Hamburg was in 2016-2017 tot op heden de enige ploeg die Trappers in de eerste ronde van de play-offs wist te verslaan, maar de Duitsers moesten uiteindelijk toch buigen (3-1). 

Het track record van Trappers in de play-offs van de Oberliga is sowieso voortreffelijk. Van de 46 duels zetten de Tilburgse ijshockeyers er 36 om in een overwinning. Dat betekent een winstpercentage van bijna 80%, terwijl slechts 10 duels gingen verloren. Die resultaten leidden uiteindelijk tot drie Oberliga-titels op rij. 

Best-of-five

Het duel tussen Trappers en Lindau Islanders begint vanavond om 20.00 uur. Deze best-of-five wordt op 17 maart vervolgd met een uitduel in Lindau, dat op 732 kilometer van Tilburg ligt (aan het Bodenmeer, vlakbij Zwitserland en Liechtenstein). Wedstrijd drie is opnieuw twee dagen later en dan weer in Tilburg. Trappers zal er vermoedelijk alles aan doen om de serie in drie duels af te ronden. Zo niet, dan moet de verre reis naar Zuid-Duitsland nogmaals worden ondernomen op 22 maart. Is er dan nog altijd geen beslissing gevallen, dan moet dat op 24 maart in Tilburg gebeuren.