Volledig scherm
Diego Hofland (rechts) maakte de 3-4 in overtime. © Arie Leeuwesteijn

Trappers toont staaltje veerkracht in verhit Hannover en wint in overtime

Een duel tussen Hannover Scorpions en Tilburg Trappers leidt altijd tot spektakel. Ook vrijdagavond. De Oberliga Nord-meister kwam uit haast verslagen positie terug en won in overtime: 3-4.

De storm raasde vooral in de eerste periode door de Hus de Groot Eisarena. Na tien minuten nam deze in kracht toe. André Reiss maakte dankbaar gebruik van powerplay en opende de score, waarna Giovanni Robinson de voorsprong verdubbelde: 2-0.

Hierna ging de storm niet liggen. Integendeel zelfs. Nog geen minuut na de tweede goal van Scorpions ontstond een opstootje die Danny Stempher de wedstrijd kostte. De forward kreeg een game-misconduct. Bartek Bison en Rinke Ralf kregen een misconduct (10+2+2 minuten).

Opnieuw maakte Scorpions dankbaar gebruik van powerplay en zo zette Björn Bombis de 3-0 op het scorebord. Beide ploegen konden een kwartier afkoelen en coach Bo Subr had de tijd om met een strijdplan te komen dat Scorpions toch op de knieën te krijgen ondanks de ruime achterstand.

Wederopstanding

Zijn spelplan bleek te werken. Trappers ging volle kracht vooruit en na een ruim half uur maakte Mitch Bruijsten 3-1. Kon het toch nog spannend worden bij de nog ongeslagen gedeeld koploper van de Oberliga Nord? Zeker, toen Max Hermens voor de aansluitingstreffer tekende. Met nog iets meer dan drie minuten te gaan trok Kevin Bruijsten zelfs de stand gelijk. Trappers toonde veerkracht en liet zien ook uit haast verslagen positie zich te kunnen oprichten.

En dat lukte. In overtime voorkwam Diego Hofland de tweede nederlaag van Trappers door de golden goal te maken.