Volledig scherm
Diego Hofland © BD

Trappers trekt voormalig DEL1-speler Diego Hofland aan

Tilburg Trappers speelt volgend seizoen in de Oberliga zonder imports (buitenlanders); dat hoeft niet per se te betekenen dat  de selectie verzwakt wordt. Dinsdagavond werd Diego Hofland gepresenteerd als aanwinst. 

Daarmee denkt de Tilburgse club het vetrek van de Canadees Brock Montgomery op te kunnen vangen. Hofland, een 28-jarige aanvaller, heeft een lang verleden in Duitsland, waar hij afgelopen seizoen bij Füchse Duisburg speelde in de Oberliga. Een jaar eerder kwam hij nog uit op het hoogste Duitse niveau, de DEL1, voor Krefeld Pinguine. De twee seizoenen daarvoor stond Hofland onder contract bij DEL2-club Bad Nauheim. 

De in Rotterdam geboren Hofland speelt al sinds 2005 bij Duitse clubs, toen hij 14 jaar was. Bij Düsseldorf haalde hij voor het eerst de DEL1 (140 duels), later ook nog bij Iserlohn Roosters (4 duels) en dus Krefeld Pinguine (35 duels). Tussendoor werd hij diverse keren verhuurd aan Oberligaclub Füchse Duisburg. 

Zonder imports

Dat Trappers zonder imports gaat spelen, is de uitkomst van een overleg tussen alle Oberligaclubs en de Duitse ijshockeybond. Er ontstond bij enkele clubs wrevel over de dominantie van de Tilburgers op het derde Duitse niveau. De eerste drie seizoenen werd Trappers kampioen. Afgelopen seizoen deed de ploeg het uit eigen initiatief al met slechts één buitenlander. De Tilburgers misten het vierde kampioenschap op rij op een haar. In de vijfde en beslissende finalewedstrijd in de play-offs verloor de ploeg van coach Bo Subr in eigen hal van EV Landshut.