Trappers: vanwege slecht zicht wordt boarding aangepast

VIDEODe gemeente Tilburg is aan de slag gegaan met klachten van Tilburg Trappers-fans met betrekking tot slecht zicht. Zo worden de ‘dakjes’ boven de playersbenches per direct verwijderd.

Dat is niet het enige wat Trappers-directeur Gerard Arink tijdens een informatieavond bekend maakte. Ook de ‘dakjes’ bovenop de officialbench worden verwijderd. Dat gebeurt echter nog niet voor de wedstrijd van morgen tegen BlackDragons. Er moet namelijk eerst een alternatief worden bedacht. Dat is er tot op heden niet.

Er waren ook veel klachten over de boarding. Deze is om blessures te voorkomen van acryl in plaats van glas. Doordat de boarding te flexibel is, weerspiegelt het. Hierdoor wordt het zicht hevig verminderd. Daarom laat de gemeente Tilburg volgende week een nieuwe boarding plaatsen. Deze is wel van acryl, maar steviger. De gemeente laat de materialen uit Finland komen. Deze worden ook door Finnen geplaatst.

Niet aansprakelijk

Er bestaat een kans dat ook de eerder geplaatste netten worden verwijderd. Dit gebeurt alleen wanneer Trappers niet aansprakelijk kan worden gesteld bij incidenten. ,,Want dan kan het voortbestaan van de club in gevaar zijn”, vertelt Arink. Die kreeg ook klachten over een lichtgevend nooduitgang bordje, dat hoger hangt dan vorig seizoen. Het bordje belemmert zicht op de goal voor meerdere toeschouwers. De gemeente gaat of het bordje een andere bestemming kan krijgen.  

Volledig scherm
Nieuwe boarding en net bij Tilburg Trappers. © Max Van Der Put/BD