Volledig scherm
Parker Bowles kreeg een harde check te verwerken en moest geblesseerd van het ijs. © Roland Rappel

Trappers verliest wedstrijd en speler in Deggendorf

De ijshockeyers van Tilburg Trappers hebben duel 2 in de finale van de play-offs in de Oberliga verrassend verloren. Deggendorfer SC was in Zuid-Duitsland in een met ruim 2700 fans bomvolle ijshal te sterk voor de ploeg van Bo Subr.

De Tilburgers hadden vrijdag in eigen hal nog met 9-3 gewonnen van dezelfde opponent, dus de nederlaag in duel 2 kwam als een verrassing. In de eerste periode sloeg Deggendorf direct toe met twee treffers, waarvan de tweede in powerplay. Die klap kwam Trappers niet meer te boven.

Harde check

In de tweede periode, waarin niet gescoord werd, kreeg Trappers-forward Parker Bowles een harde check tegen zijn hoofd te verwerken. Hij moest groggy naar de kant en kon niet meer terugkeren op het ijs.

Zonder Bowles in de ploeg kwamen de Tilburgers snel in periode 3 op een nog grotere achterstand te staan: 3-0. Maar vlak daarna deed Kilian van Gorp iets terug, op assist van Reno de Hondt en Max Hermens: 3-1.

Afgekeurde treffer

Met nog 1.43 op de klok scoorde Trappers, maar na beraad besloot de scheidsrechter de treffer af te keuren. Goalie Ian Meierdres werd vervolgens nog vervangen door een veldspeler, maar het mocht niet baten. Trappers verloor duel 2. Dinsdag is duel 3 in de best-of-five in Tilburg, vrijdag volgt duel 4 weer in Deggendorf. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement