Volledig scherm
Jordy van Oorschot (rechts) in actie tegen Rostock Piranhas. © Beeld Werkt

Trappers wil ook duel met Rostock verplaatsen vanwege OKT Oranje

Tilburg Trappers wil niet alleen de thuiswedstrijd tegen Herner EV van zondag 9 februari, maar ook de uitwedstrijd bij Rostock Piranhas op vrijdag 7 februari verplaatsen. In dat weekend speelt het Nederlands ijshockeyteam een Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Kazachstan.

In eerste instantie wilde Trappers alleen het duel met Herner EV verzetten en de uitwedstrijd bij Rostock Piranhas spelen met de niet-internationals aangevuld met spelers van het BeNeLiga-team. Daar komt de clubleiding nu op terug. Inmiddels heeft Trappers het verzoek bij Piranhas neergelegd. 

Theo van Gerwen

Daarnaast heeft technisch directeur Theo van Gerwen van de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) de Duitse bond gevraagd medewerking te verlenen aan het verplaatsen van de wedstrijden van Trappers. DE NIJB heeft er groot belang bij dat de Trappers-spelers meedoen bij het Olympisch Kwalificatietoernooi in Kazachstan, waar Oranje het van 6 tot en met 9 februari opneemt tegen het gastland, Polen en Oekraïne. De kern van het Nederlands ijshockeyteam bestaat uit spelers van de Tilburgse club. Van Gerwen heeft de mogelijkheid om de spelers van Trappers op te eisen voor Oranje als Trappers toch competitieduels moet afwerken begin oktober, maar dat zware middel zegt hij niet te willen inzetten. 

Belemmerende factor

Binnen enkele dagen wordt uitsluitsel verwacht over het al dan niet verplaatsen van de twee competitiewedstrijden van Trappers en indien dat gebeurt, vervangende speeldata. Belemmerende factor is dat Trappers vanwege een eerder, succesvol OKT in Spanje al twee duels minder speelde dan de meeste andere clubs in de Oberliga Nord. Dat worden er nu dan  vier, die ingehaald moeten zijn voor het einde van de reguliere competitie op 1 maart. 

Volledig scherm
Theo van Gerwen. © jeroen van eijndhoven / pve