Volledig scherm
Mitch Bruijsten (links) en Diego Hofland op archiefbeeld. © Arie Leeuwesteijn

Trappers wint kinderlijk eenvoudig van puntloos Black Dragons: 4-0

Trappers wist vooraf dat Black Dragons een van de zwakkere broeders in de Oberliga Nord is. En dus gaf Bo Subr vrijdagavond spelers de kans die normaal niet of nauwelijks aan bod komen. Zijn ploeg won met 6-1.

Keeper Ruud Leeuwenstijn bijvoorbeeld, die de voorkeur kreeg boven vaste keeper Ian Meierdres. Er waren meer gelukkigen. Boet van Gestel haakte geblesseerd af. Hierdoor wisselden Joris van Elten en Nino Hessels elkaar af in de verdediging. Ook Kevin Bruijsten was niet fit genoeg om te spelen, Wouter Sars kreeg veel speelminuten.

Schiettent

Het legde Trappers geen windeieren. Binnen twee minuten stond het al 1-0. Bartek Bison gaf het startschot van de geopende schiettent. Toch duurde het tien minuten voordat Trappers weer scoorde. Mitch Bruijsten schoot na negen verwoede pogingen van zijn ploeggenoten raak: 2-0. Ondertussen zakte Black Dragons door de ondergrens. Ook met twee man meer op het ijs (Sars en Diego Hofland zaten een straf uit), braken de Duitsers geen potten. Dat deed Hofland meteen na zijn straf wel. Hij bepaalde de eerste ruststand op 3-0.

Licht valt uit

De tweede periode was nog niet begonnen, of hij lag al stil. Ineens viel het licht uit op Stappegoor. Het leverde veel hilariteit op. De DJ van dienst haakte meteen in door het liedje ‘wij doen het licht wel uit’, te draaien. Vervolgens riep de geluidsinstallatie hem een halt toe. Dat maakte een oorverdovend geluid. Karma voor de DJ dus, die na een paar minuten weer door kon met het publiek amuseren. Uiteindelijk konden de spelers na een stop van tien minuten weer aan de bak. Danny Stempher bepaalde de eindstand van periode twee op 4-0.

In de laatste periode scoorde Trappers via Mitch Bruijsten en nog tweemaal. In de allerlaatste minuut moest Leeuwensteijn toch een doelpunt incasseren. En dus stuurde het de Black Dragons met 6-1 terug naar Erfurt.