Volledig scherm
Ivy van den Heuvel is door het dolle heen. © Georg Gerleigner

Trappers wint knotsgek duel in Landshut en komt langszij in finale

Na de 1-4 nederlaag in eigen huis was Tilburg Trappers er alles aangelegen om donderdag in Landshut niet opnieuw met de rug tegen de muur te komen, zoals in het eerste finaleduel. Zover liet Trappers het in een gigantisch doelpuntenspektakel ook niet komen. De ploeg won in overtime: 4-5.

Trappers ging flitsend van start in de eerste periode. Zo furieus zelfs dat Mitch Bruijsten na negentien seconden al naar de strafbank moest. Toen hij terugkeerde op het ijs kreeg Landshut een straf, powerplay dus. Bruijsten benutte deze optimaal: 0-1.

In plaats van door te drukken, liet Trappers de thuisploeg komen. Landshut boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Max Forster en Miloslav Horava. Trappers moest in de tweede periode uit een ander vaatje tappen. Dat deed het ook, met een flitsende start en een snelle treffer, binnen de minuut, van Kevin Bruijsten.

Druk

Ook nu was het niet erop en erover voor Trappers. Toch hielden de Tilburgers stand ondanks de druk van Landshut, dat ruim vierduizend toeschouwers achter zich had. Die paar duizend fan schreeuwden Landshut al snel weer naar een voorsprong in de derde periode: 3-2.

De titelverdediger ging niet bij de pakken neerzetten. Voor even ontbrandde het vuur in de ploeg van Bo Subr. Dat leidde tot een powerplaydoelpunt – vijftien seconden na de straf voor Landshut – van Kevin Bruijsten: 3-3. Na een korte onderbreking voor verzorging van de lijnrechter vanwege een pijnlijke knie kwam Landshut weer op voorsprong: 4-3.

23 seconden

Trappers probeerde het daarna wel, maar bleek gewoonweg niet in staat om het degelijke Landshut écht pijn te doen. Tot het moment dat het daadwerkelijk met de rug tegen de muur stond. Zonder goalie Ian Meierdres op het ijs en in powerplay ontsnapte Trappers dankzij Ivy van den Heuvel, met slechts 23 seconden op de klok: 4-4.

De mentale tik die Trappers uitdeelde aan Landshut bleek zo groot dat de thuisploeg een nederlaag moest toestaan in overtime. Kevin Bruijsten zorgde met zijn derde treffer van de avond voor de beslissende 4-5. In de serie is het nu 1-1 en titelprolongatie is ineens niet meer zo ver weg als werd gedacht. Vrijdagavond volgt duel 3. Spektakel gegarandeerd.

Volledig scherm
Feest bij Trappers na de goal in overtime. © Georg Gerleigner