Volledig scherm
Greg Nolan, is niet inzetbaar bij HC Tilburg, in verband met een ontwrichte schouder. © Beeld Werkt

Twee zware tests voor HC Tilburg in dubbele speelronde

In het nog prille hoofdklasseseizoen staan de eerste twee echte tests voor HC Tilburg voor de deur: vrijdagavond Almere, zondag Klein Zwitserland. De ploeg van Jeroen Delmée wacht nog op de eerste punten.

Een fikse aderlating voor Delmée is het ontbreken van Greg Nolan vanwege een ontwrichte schouder. Zaterdag ondergaat hij een MRI-scan die na dit weekend uitsluitsel geeft over de ernst van de blessure. ,,Ik kan er vier weken uit liggen, maar ook drie maanden”, zegt de Brit zorgelijk. ,,Ik ben bang voor dat laatste.” In dat geval volgt een operatie.

Nog een mogelijke domper voor Delmée: twijfelgeval Bas Scheer. De spits liep in het verloren duel met HGC (1-3) een knieblessure op. ,,We moeten de warming-up tegen Almere afwachten, maar tegen Klein Zwitserland verwacht ik hem sowieso te kunnen opstellen.”

Nog niet cruciaal

Ondanks de twee nederlagen gaat HC Tilburg met een goed gevoel naar sportpark Klein Brandt. Het spel van Almere, ook nog puntloos, biedt de Tilburgers ruimte om gevaar te stichten vanuit de omschakeling. Daar profiteerde de ploeg van Delmée dan ook van tijdens de ABN AMRO Cup, waar de uitslag (1-7) ietwat vertekend was.

Van het gepromoveerde Klein Zwitserland heeft de trainer nog weinig gezien. ,,Ik weet dat we in ieder geval niet achter moeten komen, want dan moet je die Haagse muur slopen.” Dat eerste overkwam SCHC.

Het moge duidelijk zijn dat HC Tilburg twee directe concurrenten treft in de degradatiestrijd. ,,Cruciaal wil ik het nog niet noemen”, stelt Delmée. ,,We zullen eerst eens beginnen met drie punten tegen Almere. Mocht dat niet lukken, dan raken we niet in paniek. Daar is het nog te vroeg voor.”

Volledig scherm
Jeroen Delmée. © John Schouten / Beeld Werkt