Volledig scherm
Jip Krens © Beeld Werkt

Uitspraak hoger beroep Krens (HC Tilburg): drie duels schorsing voor kopstoot

Jip Krens is succesvol in hoger beroep gedaan tegen zijn rode kaart. Aanvankelijk kreeg de aanvaller van HC Tilburg vier duels schorsing. Na het bezoek op maandagavond aan het hoofdkantoor van de hockeybond is de straf gereduceerd tot drie wedstrijden.

,,Ik kan mij hier wel in vinden”, is de eerste reactie van Krens. Van de drie duels heeft hij er al twee uitgezeten. Dit betekent dat hij zondag tegen HGC nog langs de lijn moet toekijken, als HC Tilburg de competitie hervat na een rustperiode van drie weken. Krens zal weer van de partij zijn als de ploeg van Jeroen Delmée op bezoek gaat bij Pinoké.

De aanvaller kreeg in de slotminuut een rode kaart in het gewonnen duel met Hurley. Hij deelde een kopstoot uit. De club strafte hem door de aanvoerdersband af te nemen en hem enkele trainingen te laten verzorgen voor een willekeurig jeugdteam.

Ook tegen overgangsklasser Union uit Malden ontbreekt Krens. Coach Delmée kiest ervoor om in de tweede ronde van de Gold Cup aan te treden met de selectie die het HGC lastig moet maken.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”