Volledig scherm
Lidewij Welten wordt afgestopt. © Koen Suyk

Valse start HC Den Bosch in play-offs: SCHC stunt en wint

VideoHC Den Bosch is de kruisfinales van de play-offs om het landskampioenschap slecht begonnen. In Bilthoven verloren de Bossche vrouwen met 1-0 van SCHC, dat afgelopen zondag in de competitie nog met 1-4 werd geklopt.

Bij Den Bosch ontbrak aanvoerder en spil op het middenveld Marloes Keetels. Dat was duidelijk zichtbaar: het liep niet bij Den Bosch, dat grote delen van de wedstrijd tegen zichzelf liep te hockeyen. Voor rust viel er weinig te genieten in Bilthoven. Den Bosch kreeg nog wel binnen een minuut een strafcorner, die Frédérique Matla op de legguards van Maddie Hinch pushte, maar daarna gebeurde er lange tijd niets.

Het spel was van beide kanten slordig en wat nerveus. SCHC sprong daar uiteindelijk het beste mee om. Het zette Den Bosch af en toe onder druk en kwam dicht bij een doelpunt toen Famke Richardson op de bal langs Josine Koning voorzette. Gelukkig voor Den Bosch stond Ireen van den Assem op de doellijn om weg te werken.

Schrikken

Na rust was SCHC duidelijk de sterkere ploeg, maar grote kansen leverde dat niet op. Als Stichtsche in de cirkel van Den Bosch kwam leek het schrikken van de mogelijkheden die het kreeg. Tot het vierde kwart bleef het daardoor 0-0. Maar daarna trok SCHC definitief de wedstrijd naar zich toe. Na twee strafcorners achter elkaar leek Den Bosch nog goed weg te komen, maar toen de bal opnieuw werd voorgegeven tikte Kyra Fortuin binnen: 1-0. Den Bosch was daarna niet bij machte om de achterstand te repareren.

Zaterdag ontvangt Den Bosch SCHC om 12.30 uur. Een eventueel beslissingsduel is een dag later, op hetzelfde tijdstip en ook in Den Bosch.