Volledig scherm
Martin van den Brink in de eerste etappe van de Dakar Rally 2018. © Mammoet Rallysport

Van den Brink uit Dakar, Van Kasteren nieuwe kopman Mammoet Sport

Martin van den Brink en zijn Zeelandse navigator Wouter Rosegaar zijn uit de Dakar Rally. In de vierde etappe is de rallyrijder met pech in de duinen van Peru gestrand. Janus van Kasteren is de enige overgebleven rijder van Mammoet Rallysport. De debutant uit Veldhoven kan vanaf nu voor eigen resultaat rijden.

Snelle assistent Janus van Kasteren nam zijn kopman nog op sleeptouw voor de resterende 60 kilometer door de duinen. Maar kort voor de streep viel alsnog het doek. ,,We kwamen er niet meer doorheen. Janus heeft vervolgens de proef afgemaakt en ging naar het bivak om zich te prepareren voor de etappe van vandaag. Hij kan wel van start gaan. Voor ons is het over en uit", aldus een teleurgestelde Van den Brink.

Van den Brink en zijn mannen moeten vandaag de Renault Sherpa uit de duinen zien te halen. ,,Dat wordt nog een hele klus. Het is een lastige plaats. We zullen wel zien hoe dat afloopt.'' 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
    PREMIUM

    De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

    Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.