Volledig scherm
Truckrijder Maurik van den Heuvel in gesprek met zijn team tijdens de Dakar Rally 2018. © Rallymaniacs

Van den Heuvel maakt sprong in klassement: 'Maar had ook helemaal fout kunnen gaan'

,,Er had meer ingezeten, maar het had ook helemaal fout kunnen gaan.” Dat was de simpele conclusie van Boekelaar Maurik van den Heuvel na afloop van de vierde etappe van de Dakar Rally. In die etappe gebeurde zo veel dat Van den Heuvel - met navigator Wilko van Oort uit Uden en monteur Martijn van Rooij uit Ravenstein naast zich - een enorme sprong maakte van de twaalfde naar de zesde plaats.

De boel heel houden en overeind blijven was de missie in de proef, die volledig uit zand en duinen bestond. Dat lukte bij lange na niet iedereen. De verschillen, met name bij de trucks, waren gigantisch. Alleen de eerste drie zaten binnen een uur. Met zijn tiende plaats in de dagklassering, op anderhalf uur van etappewinnaar Eduard Nikolaev, had Van den Heuvel het prima gedaan. 

Aanvankelijk dacht hij daar zelf heel anders over. ,,We waren bepaald niet foutloos, maar als anderen op hun kop gaan of de boel aan stukken rijden, maken die paar foutjes weinig meer uit. Maar het is wel apart: anderhalf uur verliezen en zes plaatsen winnen in het klassement. Het zegt wel iets over hoe heftig deze Dakar is.” Omdat het uiteindelijk maar relatief kleine zaken waren die hem tijd hadden gekost, kon Van den Heuvel aan het einde van de rit niet anders dan tevreden zijn. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement