Volledig scherm
Archiefbeeld Michael van Gerwen. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen dendert door in Duitsland en houdt record in zicht: 'Ik hou van winnen'

De eindzege op het German Darts Championship was voor Michael van Gerwen een welkome opsteker. De 29-jarige Vlijmenaar rekende in Hildesheim op overtuigende wijze af met zijn roerige zomerreeks en ligt nog steeds op koers om zijn eigen record van meeste toernooizeges in een jaar uit de boeken te gooien. ,,Mensen mogen zeggen wat ze willen."

Van Gerwen worstelde deze zomer met zijn vorm. Van de zes toernooien voorafgaand aan het German Darts Championship was de nummer één van de wereld alleen in Auckland de beste. Even daarvoor, tijdens de World Matchplay, ging 'Mighty Mike' in de eerste ronde nog verrassend onderuit tegen landgenoot Jeffrey de Zwaan. ,,Dat had niet hoeven gebeuren. Maar als je je daar druk om blijft maken, dan kun je beter stoppen met darts", zei Van Gerwen na zijn overwinning in Duitsland tegen de PDC. ,,Er komen nog zo veel toernooien aan en daar kijk ik naar uit. Ik denk dat ik overall nog steeds de beste ben."

Van Gerwen, die in Hildesheim slechts zeven legs afstond, boekte afgelopen weekend zijn zeventiende toernooizege van het seizoen. Het huidige wereldrecord stamt uit 2016, toen Van Gerwen het duizelingwekkende aantal van 26 eindoverwinningen liet noteren en daarmee Phil Taylor voorbij ging. ,,Ik hou van wat ik doe, ik hou van toernooien spelen, ik hou van winnen. Deze goede vorm wil ik vasthouden. Mensen mogen zeggen wat ze willen, maar ik heb zeventien toernooien gewonnen dit jaar."

Non-stop

De Vlijmenaar gaat komend weekend in eigen land op jacht naar titel nummer achttien, als in Maastricht het Dutch Darts Championship wacht. Van Gerwen hoeft in Limburg niet te rekenen op concurrentie van Gary Anderson, Rob Cross, Michael Smith en Raymond van Barneveld: het viertal is er niet bij. Over zijn recordjacht: ,,Na Maastricht ben ik negen dagen bij mijn familie. Daarna ga ik non-stop gooien tot het einde van het jaar."

Loading...

Loading...