Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

Van Gerwen krijgt snel kans op revanche tegen Ross Smith

De loting voor de Grand Slam of Darts van komend weekend heeft Michael van Gerwen gekoppeld aan Adrian Lewis,  Ross Smith en Jim WIlliams. Vooral de ontmoeting met Ross Smith wordt een pikante, aangezien de Engelsman verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de regerend wereldkampioen tijdens het EK twee weken geleden.

Al in de eerste ronde was MVG toen exit: 5-6. Afgelopen weekend was de vorm van de Vlijmenaar weer uitstekend. In Amsterdam won hij toen de World Series Finals.  Aan de Grand Slam of Darts, het enige toernooi met spelers van beide dartsbonden (PDC en BDO), doen in totaal vier Nederlanders mee. Naast Van Gerwen zijn dat Danny Noppert en de BDO’ers Wesley Harms en Richard Veenstra.  

Harms zit in een groep met James Wade, Ian White en Steve Lennon. Noppert neemt het in de poulefase op tegen Peter Wright, Ryan Harrington en Wayne Warren. En Veenstra krijgt te maken met Daryl Gurney, Brendan Dolan en Gabriel Clemens. 

De beste twee darters per poule gaan door naar de knock-outfase van het toernooi in Wolverhampton. Gerwyn Price won de editie van vorig jaar. Voor de winnaar ligt dit keer een cheque klaar van 135.000 euro.