Volledig scherm
Michael van Gerwen tijdens zijn partij tegen Steve Beaton. © Lawrence Lustig/PDC

Van Gerwen neemt eerste horde op World Matchplay

Michael van Gerwen heeft zich zondagavond geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay, een van de grotere toernooien bij de PDC. In de eerste ronde was de Vlijmenaar te sterk voor Engelsman Steve Beaton: 10-6. 

Van Gerwen, die enigszins in een vormdip verkeert, haalde geen hoog gemiddelde en was ook niet zo snel klaar met Beaton als mocht worden verwacht. Na een 4-1 voorsprong werd het 5-4, maar uiteindelijk was er wel een duidelijk verschil: 10-6. Van Gerwen kwam tot een driepijlsgemiddelde van 93 punten; het is al de twaalfde partij op rij voor hem met een moyenne onder de 100.

In de tweede ronde wacht Van Gerwen een lastige klus. Dan is Glen Durrant zijn opponent. Durrant maakte afgelopen jaar de overstap van amateurbond BDO naar profbond PDC en daar doet hij het uitstekend. In de eerste ronde van de World Matchplay in Blackpool maakte hij korte metten met routinier Adrian Lewis: 10-4. 

Jermaine Wattimena werd eerder op de avond weggevaagd door Mensur Suljovic: 1-10. En Jeffrey de Zwaan liet een aantal matchdarts onbenut tegen James Wade, die uiteindelijk met 12-13 won. Danny Noppert werd zaterdag al uitgeschakeld door Gary Anderson (6-10). Vincent van der Voort is maandagavond de laatste Nederlander die in actie komt op dit toernooi.