Volledig scherm
Archiefbeeld Michael van Gerwen. © LAWRENCE LUSTIG

Van Gerwen neemt revanche met zege in Auckland: 'Weet dat ik toch de beste ben'

Met zijn eerste toernooizege in Auckland herstelde Michael van Gerwen zich van de domper tijdens de World Matchplay. In Blackpool vloog de 29-jarige Vlijmenaar er twee weken geleden al in de eerste ronde uit. 

Van Gerwen maakte indruk in Nieuw-Zeeland door landgenoot Raymond van Barneveld in de finale met 11-4 te verslaan. Eerder rekende hij al af met toppers Gary Anderson en Peter Wright. ,,Of dat te maken heeft met de mindere resultaten de afgelopen weken? Ach, volgens mij niet", denkt de nummer een van de wereld. ,,Het waren maar twee toernooitjes. En ik weet dat ik toch de beste ben, maar het is mooi als het er zoals hier ook uitkomt."

De volgende halte is de overzeese trip naar Melbourne. Van Gerwen vertrekt maandagmorgen naar de Australische zuidkust. ,,Dan is het ook Zoë's (dochter van Van Gerwen, red.) eerste verjaardag. Extra fijn op zo'n moment dat Daphne en Zoë er bij zijn hier."

Melbourne 

De Melbourne Darts Masters staan aankomend weekeinde op het programma. Omdat dochter Zoë vorig jaar net was geboren, ontbrak Van Gerwen destijds op het toernooi. De inmiddels gestopte Phil Taylor greep de titel door Peter Wright te verslaan: 11-8.