Van Gerwen ontsnapt aan smadelijke thuisnederlaag tegen Price

Michael van Gerwen leek vrijdagavond in de Bossche Brabanthallen af te koersen op een grote nederlaag tegen Gerwyn Price tijdens ‘Kings of Darts’, maar de Vlijmenaar herpakte zich en won alsnog: 8-6. 

Price nam een 2-6 voorsprong, maar toen kwam Mighty Mike op stoom. Met onder meer een uitgooi van 144 en enkele maximale scores van 180 was het ‘er op en er over’. Price deed na afloop in zijn toespraakje overkomen alsof hij de winst kado had gedaan. ,,Ik kan het toch niet maken om Michael voor het oog van zijn familie te laten verliezen.” 
Van Gerwen zei blij te zijn toch nog de winst te hebben gegrepen. Hij vertelde het publiek dat hij met nieuwe pijlen gooit en dat het nog even wennen is voor hem. 

Zijn eerste partij van de avond had Van Gerwen nog wel verloren. Dat was een koppelwedstrijd tegen Bobby George. Beide darters speelden samen met iemand uit het publiek; Van Gerwen met Lisanne en George met Christian. Lisanne bleef wat achter qua scores... Na afloop acteerde Van Gerwen boos te zijn op zijn koppelgenoot. 

Raymond van Barneveld is weliswaar gestopt met darts bij de PDC, aan demonstratietoernooien als Kings of Darts doet hij nog wel mee. Dat hij het darts nog niet verleerd is, liet hij zien in zijn partij tegen Wayne Mardle. Barney won met 6-1.  Fallon Sherrock deed in De Bosch wat ze tijdens het WK al twee keer presteerde: winnen van een man. Dit keer moest Darryl Fitton er aan geloven: 5-3.

Later op de avond gooit  Van Gerwen nog een serieuzere wedstrijd tegen Gerwyn Price. 

Volledig scherm
Michael van Gerwen in zijn nieuwe shirt tijdens de Kings of Darts 2020 in Den Bosch. © Pieter Verbeek