Volledig scherm
De Toyota van Gerard van Lieshout en Guido Slaats. © Alessio Corradini

Van Lieshout en Slaats kiezen voor verkorte route en nemen straftijd voor lief

Opmerkelijk vroeg kwamen Gerard van Lieshout (Zeeland) en Guido Slaats (Volkel) terug in het bivak bij Amodjar na afloop van de negende etappe van de Africa Eco Race. ,,We hebben de binnendoor-route genomen", erkende Guido Slaats. ,,We pakken liever de straftijd dan dat we het risico lopen hopeloos vast te zitten in de duinen."

De organisatie had voor aanvang van de negende etappe al aangegeven dat die mogelijkheid er was. ,,We hebben er uitgebreid over overlegd", vertelt Slaats. ,,We hadden de dag hiervoor zoveel moeite gehad met de duinen en het heeft ons zo veel tijd gekost, dat we het niet aandurfden. Stel je voor dat we hopeloos vast komen te zitten en in de duinen moeten overnachten?"

Van Lieshout en Slaats overlegden met het Poolse team, dat momenteel eerste staat in het klassement van de standaardauto’s. De Polen hadden ook hun twijfels over de duinen. ,,We hebben samen besloten om het niet te doen. Als we allebei de straftijd pakken, maakt het verder ook niets uit. En vroeg in het bivak zijn is een prima compensatie voor die straftijd."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
    PREMIUM

    De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

    Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.