Volledig scherm
Mehmet Dingil (links) in actie voor Menemen Belediyespor.

Veghelaar Dingil geniet van het voetballeven in Turkije

VEGHEL - Mehmet Dingil geniet van zijn bestaan als voetballer in Turkije. De eerste weken moest hij echter erg wennen aan het voetbal. Afgelopen zomer trok hij de deur achter zich dicht bij eerste divisionist Achilles'29 en startte hij een nieuw avontuur. 

Tegenwoordig komt hij op het derde niveau van Turkije uit voor Menemen Belediyespor. Volgens Dingil is alles anders dan hij gewend was. Waar in Nederland tactisch en verzorgd wordt gespeeld, gaat het in Turkije volgens hem volledig om fysieke aspecten.

Quote

Hier draait alles om kracht en snelheid. Wij spelen vechtvoet­bal.

Mehmet Dingil

Na een lange periode van gewenning, waarin hij geen minuut speelde, knokte de 27-jarige Veghelaar zich alsnog in het team. Een blessure gooide echter roet in het eten en nu wacht hij weer op zijn kans. Of hij nu speelt of niet, spijt heeft Dingil niet. Financieel heeft hij het beter en in Turkije kan hij zich volledig op voetbal focussen. 

Terwijl hij geniet van het leven als voetballer bij Menemen Belediyespor, heeft hij zijn besluit voor volgens seizoen nog niet genomen. Het avontuur in aan de westkust van Turkije is mooi, maar hij mist zijn vrienden en familie in Nederland ook. Hoewel niet alles vlekkeloos is verlopen, had hij dit avontuur in ieder geval niet willen missen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement