Volledig scherm
Vernon Taylor, hier eerder dit seizoen in actie tegen het inmiddels uit de competitie gehaalde Dutch Windmills: ,,Het ging in de vorige twee wedstrijden puur om onze mindset. Die was niet goed.” © Jan Verhoeven

Vernon Taylor wil nu zijn leiderschap tonen in De Maaspoort

Het is erop of eronder donderdagavond voor New Heroes in De Maaspoort. Vernon Taylor twijfelt er niet aan dat de Bossche basketbalploeg de thuiswedstrijd tegen Landstede gaat winnen. ,,We weten waar het in de vorige twee wedstrijden fout ging. Dat zal ons nu niet gebeuren”, zegt de Amerikaanse guard in Bossche dienst.

Taylor steekt de hand daarbij voor een belangrijk deel in eigen boezem. ,,Ik moet meer leiderschap tonen”, zegt hij schuldbewust.

De 32-jarige Amerikaan kwam pas in januari bij New Heroes terecht als vervanger van de door een zware knieblessure getroffen Devon van Oostrum. Hij werd vooral binnen gehaald vanwege zijn ervaring. ,,Maar toen ik hier pas kwam wilde ik niet op te veel tenen trappen”, aldus Taylor.

Bescheiden

Zijn rol bleef daardoor lange tijd te bescheiden. ,,Dinsdag in Zwolle had ik het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden toen we in het derde kwart voor stonden. Daardoor verslapte onze focus en gaven we het duel uit handen”, zegt Taylor.

New Heroes verloor het derde duel uit de halve finale-serie van de play-offs daardoor met 76-68. Drie dagen eerder was de ploeg in eigen huis in wedstrijd twee ook al onderuit gegaan (67-75).

Mindset

,,Toen dachten we er te gemakkelijk over om dat we de eerste wedstrijd in Zwolle zo ruim gewonnen hadden (63-89, red.)”, aldus Taylor. De twee recente nederlagen, waardoor de Bossche ploeg nu met 2-1 achter staat in de halve finale, hadden volgens hem niets met de tactiek van New Heroes of Landstede te maken.

,,Het was puur onze mindset. Die was niet goed. Maar nu weten we wat ons te doen staat. Thuis winnen net zoals zij dinsdag deden. En dan daarna nog een keer in Zwolle winnen. Maar dat hebben we ook al eerder gedaan.”

Een eventueel vijfde en belissend duel tussen Landstede en New Heroes wordt komende zaterdag gespeeld. Donderdagavond is de cruciale vierde wedstrijd in De Maaspoort. 

Donar Groningen

De andere finalist van de play-offs om de landstitel is al bekend. Titelverdediger Donar Groningen schakelde ZZ Leiden, de nummer één van de voorbije competitie, verrassend simpel uit: 3-0.