Volledig scherm
Mitch Bruijsten op archiefbeeld. © Beeld Werkt

Vierde treffer Mitch Bruijsten na overtime pas genoeg voor Trappers

Een heel zure nasmaak hield iedereen in het IJssportcentrum vrijdagavond over na het zesde oefenduel en de eerste winst van Tilburg Trappers. Nog voor de wedstrijd tegen Herner EV goed en wel was begonnen, moest iemand met ambulance naar het ziekenhuis worden gevoerd vanwege een hartstilstand. De man ligt in kritieke toestand op de intensive care. Toch werd er gespeeld. Na overtime viel pas een beslissing: 5-4.

In de eerste periode was het voornamelijk eenrichtingsverkeer, maar het Trappers-vizier stond nog niet op scherp. De bezoekers toonden aan effectief te zijn. Nils Liesegang promoveerde de eerste serieuze aanval tot een doelpunt: 0-1.

Mitch Bruijsten-show

Daarna begon de Mitch Bruijsten-show. De forward nam de thuisploeg bij de hand en scoorde viermaal in 22 minuten. Zijn treffers bleken niet genoeg om de zege in de reguliere tijd over de streep te trekken. Via Philipp Kuhnekath (3-3) en Maik Klingsporn (4-4) wisten de bezoekers tweemaal langszij te komen.

Toch moest Herner capituleren. De toeschouwers hadden amper met de ogen geknipperd of Ryan Collier besliste het duel, na 21 seconden in ‘Overtime met sudden death’: 5-4. De laatste thuiswedstrijd in de voorbereiding sloot Trappers met een goed gevoel af ondanks de trieste afgang van een van de supporters.