Volledig scherm
Jurgen Schubert, voorzitter van Herner EV. © BD

Voorzitter Herner EV is fan van Trappers

De ijshockeyers van Tilburg Trappers staan voor een immense opgave na twee nederlagen in de halve van de Oberliga-play-offs tegen Herner EV. Dinsdagvond in eigen hal móet worden gewonnen, anders is het seizoen voorbij.  

Jurgen Schubert, de voorzitter van Herner EV, snapt niet goed waarom sommige Oberligaploegen zo veel moeite hebben met Trappers in hun competitie. ,,Ja, het is een sterke ploeg. Maar als je wil promoveren naar de DEL2, dan moet je Trappers verslaan. Dat is mogelijk”, zei de voorzitter al voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs van zijn club tegen de Tilburgers. Inmiddels staat het 2-0 voor Herner EV in de best-of-five. ,,De Oberliga is beter geworden dankzij Trappers”, vindt Schubert. Ik neem het altijd voor hen op tijdens vergaderingen waarin er kritiek komt. Ik zou zelfs graag zien dat er nog één of twee andere Nederlandse clubs in de Oberliga komen spelen.” 

Klaar voor

Hij vindt het jammer voor Trappers dat de DEL2 de deur vooralsnog dichthoudt voor een buitenlandse club, zodat de Tilburgers niet kunnen promoveren. ,,Maar ik denk dat het nog wel een keer gaat gebeuren. Als er een club failliet gaat ofzo in de DEL2.” De Tilburgers zijn er klaar voor, vindt Schubert. ,,Ik ben fan van Trappers, deze club dient als voorbeeld voor ons. Qua organisatie, maar ook het ijshockey.”

Promoveren

Mocht Herner EV Trappers uitschakelen en dan ook de finale van de play-offs winnend afsluiten, dan mag de club van Schubert promoveren. Of hij die kans aangrijpt, weet de voorzitter nog niet. ,,Onze hal zat tegen Trappers voor het eerst vol met bijna vierduizend mensen, maar gemiddeld trokken wij dit seizoen 1200 toeschouwers. We zullen heel goed moeten afwegen of onze organisatie klaar is voor de DEL2.”