Volledig scherm
© Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Vrijwel alle sportbonden geven gehoor aan oproep NOC*NSF en schrappen wedstrijden

De hockeybond KNHB heeft direct gehoor gegeven aan de oproep van het NOC*NSF. Alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Brabantse vereniging worden afgelast tot en met 15 maart.

,,Dit betreft een maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities. Daarbij gaat het om ongeveer 2000 wedstrijden, waaronder ook de hoofdklassewedstrijden en de bekercompetitie. Alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams worden op een later tijdstip ingehaald.”

De KNHB komt per competitie zo snel mogelijk met inhaaldata voor de afgelaste wedstrijden.

Ook andere bonden zetten streep door wedstrijden

De Nederlandse Volleybalbond, de KNGU (gymnastiekbond), KNZB (zwembond), het NHV (handbal) en de KNKV (korfbalbond) hebben ook besloten de wedstrijden in Brabant van komend weekend te schrappen. Ook zij geven aan het advies van NOC*NSF op te volgen. De KNKV schrapt ook alle uitwedstrijden van Brabantse clubs.

Voor de handbalbond betekende dat onder meer het schrappen van De Final Four van de BENE-League. De finale van de grensoverschrijdende competitie zou in De Maaspoort in Den Bosch worden gespeeld.

Tennisbond KNLTB en de badmintonbond namen het advies van NOC*NSF eveneens over. De tennisbond benadrukt dat een eventuele afgelasting van het Fed Cup-duel met China, op 17 en 18 april in Den Bosch, nog niet aan de orde is.