Volledig scherm
Lieke Martens tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Ierland. FOTO ANP SOCCRATES © Soccrates

Weer eretitel Martens, ook ereplaatsen Groenen en Van de Donk

Voetbalster Lieke Martens is door de IFFHS uitgeroepen tot spelmaker van 2017. De flankaanvalster blonk met Oranje uit op het EK. Daarnaast maakte de 24-jarige Limburgse een toptransfer van FC Rosengård naar FC Barcelona. Met beide clubteams speelde ze dit jaar ook Champions League. Martens werd eerder al uitgeroepen tot speelster van het EK en tot voetbalster van het jaar door zowel de UEFA als FIFA.

Martens kreeg dit keer van de uit sportjournalisten bestaande jury 165 punten toebedeeld en bleef daarmee gevestigde namen als Dzsenifer Marozsán (98 punten), Marta (80), Carli Lloyd (78) en Pernille Harder (60) ruim voor. Ook Jackie Groenen uit Poppel (achtste met 16 punten) en Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard (elfde met 13 punten) zijn opgenomen in de jaarlijkse ranglijst van de Internation Federation of Football History & Statistics. De IFFHS is een door de FIFA erkende organisatie die records en statistieken bijhoudt. Bij de mannen ging de prijs naar Lionel Messi, die eveneens onder contract staat bij FC Barcelona.

Bij de keepers eindigde Oranje-international Sari van Veenendaal (Arsenal) als tweede achter Sarah Bouhaddi van Champions Leaguewinnaar Olympique Lyon. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement