Volledig scherm
Trappersfans vieren de benauwde zege op Herner EV. © Beeld Werkt

Weggestuurde Trappers-aanvaller De Hondt keek restant van duel in hoekje van stadion: ‘Dat was zó spannend’

Reno de Hondt was extra blij dat Trappers dinsdagavond na een thriller won van Herner EV. De aanvaller van de Tilburgse ijshockeyclub werd halverwege de wedstrijd voortijdig naar de kleedkamer gestuurd na een harde check.

Bovendien moest zijn ploeg het vijf minuten met een mannetje minder doen. In die fase scoorde Herner EV de 2-3.  En dat terwijl Trappers na twee nederlagen dit keer moest winnen, anders was het seizoen voorbij. Uiteindelijk lukte het de Tilburgers in de laatste periode de winst binnen te slepen (5-3) en een vierde duel in de best-of-five-serie af te dwingen. Dat wordt donderdag in Herne gespeeld.

Spannend

,,Ik vond de straf voor mijn check te zwaar”, aldus De Hondt. Het klonk hard, misschien dat de straf daardoor zo hoog uitviel.” De aanvaller ging niet naar de kleedkamer, maar bleef in een hoekje van het volle ijshockeystadion het restant van de wedstrijd kijken. ,,Dat was wel zo spannend... vooral omdat je zelf niks meer kan doen. De ploeg heeft echt karakter getoond.”

Geschorst

Door zijn straf is De Hondt automatisch geschorst voor de wedstrijd van donderdag. Ook Mickey Bastings zit dan de laatste wedstrijd van zijn schorsing van drie duels uit. ,,Balen, maar als het lukt om daar te winnen en een vijfde wedstrijd af te dwingen, dan zijn Mickey en ik er zaterdag allebei weer bij. Daar hopen we natuurlijk op.” 

Volledig scherm
Reno de Hondt. © Beeld Werkt

Download de app van het BD
Download de gratis nieuwsapp van het BD. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws en bekijk je gemakkelijk alle nieuwsvideo’s. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).