Volledig scherm
Jessey Voorn in actie voor Heroes. © Jan Verhoeven

Weinig perspectief Voorn zorgt voor vertrek bij Heroes

Jessey Voorn en Heroes Den Bosch gaan per direct uit elkaar. In goed overleg hebben beide partijen het contract verbroken, meldt de basketballclub. Voorn kwam sinds 2018 uit voor Heroes.

De 29-jarige shooting guard komt niet meer in de plannen van de Bosschenaren voor. Mede daarom kiest Voorn voor een contract bij een nog onbekende andere club. Daar zou hij op meer speeltijd kunnen rekenen, terwijl hij bij Heroes veelal de bank warm moest houden.

In een persbericht verklaart technisch manager Roel van de Graaf de overeenstemming. ,,Allereerst een woord van dank naar Jessey. Tijdens de laatste periode heeft hij zich als een waardig prof gemanifesteerd ondanks de sportief moeilijke situatie voor hem. De prestaties van anderen, de brede rotatie en de gekozen tactiek zorgden voor weinig perspectief, waardoor het maken van minuten in de afgelopen wedstrijden erg lastig bleek. Het zegt niets over zijn specifieke kwaliteiten en hoe waardevol hij kan zijn voor veel teams. We nemen afscheid van Jessey zodat hij een kans krijgt zich ergens anders te laten zien en we bedanken hem voor zijn bijdrage in De Maaspoort.”