Volledig scherm
De Wintergame in Keulen in 2019. © BD

Wens van Tilburg Trappers: ‘IJshockeyduel in stadion van Willem II’

Er zijn vergevorderde plannen om in december een ijshockeywedstrijd te laten spelen in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Initiatiefnemer is Ron van Gestel, die binnenkort na acht jaar afzwaait als voorzitter van ijshockeyclub Tilburg Trappers.

Hij is in gesprek met de gemeente Tilburg, Willem II en commerciële partijen om het plan te verwezenlijken. ,,In Duitsland doen ze dit al een tijdje om het jaar, telkens in een ander voetbalstadion. Deze winter was het in Keulen en daar zaten 47.000 mensen op de tribunes. En in Amerika gebeurt het al veel langer. Daar zitten 100.000 man in een American Football stadion bij een College-wedstrijd; niet eens het hoogste niveau dus. Er wordt een hele show van gemaakt, met vuurwerk erbij en dergelijke.”

Nieuw veld

In Nederland zou de Gelredome in Arnhem daar uitermate geschikt voor zijn, stelt Van Gestel. ,,Want daar kun je de grasmat het stadion uit rollen en er dan een ijshockeybaan neerleggen. In Tilburg moeten we een nieuw veld laten aanleggen na zo’n wedstrijd. Dat kost een ton. Maar ik wil het als Tilburger in mijn eigen stad doen. Als iedereen meedenkt en meehelpt, gaat dat lukken.” De ijshockeywedstrijd zou dan een competitieduel van Trappers tegen een Duitse opponent betreffen. De Tilburgse club speelt al bijna vier jaar mee in de Oberliga, op het derde niveau in Duitsland.

Volledig scherm
Trappers-voorzitter Ron van Gestel. © BeeldWerkt