Beachvolleyballers Katja Stam (l) en Raisa Schoon
Volledig scherm
Beachvolleyballers Katja Stam (l) en Raisa Schoon © ANP

Werkendamse Raïsa Schoon haalt lessen uit 'krankzinnige' weken op Spelen

De olympische vlag op het beachsportpark in Werkendam kan naar beneden. Voor de jonge beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon eindigden hun eerste Olympische Spelen in de tussenronde. Dat betekent dat oud-topspeelster Debora Schoon-Kadijk, de moeder van de 19-jarige Raïsa die zelf meedeed aan de Spelen van 1996 en 2000, op sportpark Copakadijk de vlag moet strijken. ,,Hij zou blijven hangen zolang wij in het toernooi zitten”, zegt Schoon. ,,Die kan nu dus halfstok”, voegt Stam lachend eraan toe.

 1. Voor dove atleten is er geen plek op de Paralympics, en dat zet hen financieel op achterstand
  PREMIUM
  te weinig handicap

  Voor dove atleten is er geen plek op de Paralym­pics, en dat zet hen financieel op achter­stand

  Koud terug van het WK voor dove atleten in Polen, stond Ralph van Houwelingen zondag bij FC Utrecht alweer achter de bar als barista. Voor ‘auditief beperkte’ sporters is er immers geen financiële ondersteuning door NOC*NSF en al helemaal geen plek op Paralympics. Voor de oudste tak binnen de gehandicaptensport is het reden om zich meer te focussen op samenwerking met de reguliere sportbonden
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.