Volledig scherm
Dakar Rally Peru © REUTERS

William de Groot hoopt op rustdag weer in te stromen

William de Groot uit Kerkdriel kon dinsdag in de tweede etappe van de Dakar Rally al niet meer van start gaan. De schade aan zijn DAF, waarmee hij maandag in een duinpan stuiterde, bleek eenmaal in het bivak van Pisco aangekomen te groot. 

,,Een jaar werk is in een half uurtje weg", treurde De Groot tegen Rallymaniacs. ,,Het bleek zo’n scherp kommetje dat ik met de neus in het zand tetste. We voelden het wel even, maar het was echt geen heel harde klap. We konden ook gewoon doorrijden.” Tien kilometer verderop bleek er koelvloeistof te lekken en moest hij de V-snaar vervangen.

De organisatie staat echter voor de eerste keer toe dat vroege uitvallers na de rustdag opnieuw van start mogen gaan, weliswaar buiten competitie. De Groot, die wordt genavigeerd door Ben van de Laar uit Best, hoopt op die herkansing. Onder meer het koppelingshuis bleek gescheurd en dat type heeft het team niet bij zich. Bij DAF Peru in Lima hoopt De Groot daar toch aan te kunnen komen. Dan wordt het een race tegen de klok om de motor op tijd te repareren. De rustdag is zaterdag.