Volledig scherm
Robin van Riel (rechts) vlak voor de finish van de finale 1500 meter waar hij uiteindelijk zilver zou winnen. Achter hem broer Rick die vijfde werd. © Livestream/Ron van Kuijk

Zilver voor Tilburger Robin van Riel op EK atletiek onder 20 jaar

De Tilburgse broers Robin en Rick van Riel leverden zaterdagavond een knappe prestatie op het EK atletiek U20 in Zweden. In de finale van de 1500 meter eindigde Robin van Riel als tweede, net achter de Portugees Pereira. Jongere broer Rick eindigde knap als vijfde.

In het begin van de race bleef het deelnemersveld steeds dicht bij elkaar. De gebroeders Van Riel liepen steeds rond plek 4, 5 of 6. Met nog één ronde te gaan sloeg de Brit Joshua Lay een gaatje. Rick van Riel zakte wat terug, maar Robin van Riel bleef in de voorste gelederen. In de eindsprint blies Lay zichzelf op (uiteindelijk derde in 3.56.20) en vochten Pereira en de oudste Van Riel om het goud. 

Robin van Riel (eindtijd 3.56.03) kwam 0.19 seconden te kort voor de zege. Pereira finishte namelijk in 3 minuut 55 seconden en 85 honderdsten. Rick van Riel werd vijfde achter de Duitser Maximilian Sluka in 3.56.54.

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.