Volledig scherm
Diego Hofland in actie voor Trappers. © Pix4Profs / Joris Knapen

Zorgeloze avond voor koploper Trappers in Rostock

Op bezoek bij Rostock Piranhas kende Tilburg Trappers zondag een zorgeloze avond. De koploper won met 0-4.

Voor Ruud Leeuwesteijn kreeg de zege een gouden randje. De tweede goalie van Trappers hield voor het eerst dit seizoen ‘de nul’, een zeldzaamheid in het ijshockey. Daarmee was de basis voor de zege in Rostock gelegd.

In een tamme wedstrijd, waarin de scheidsrechters weinig straffen uitdeelde, opende Danny Stempher de score. De forward, een van drie spelers in de top van het puntenklassement, maakte zijn achtste doelpunt in veertien duels - de teller van Stempher stond vorig seizoen na dertien wedstrijden al op veertien treffers.

Loginov

Alexei Loginov verdubbelde de voorsprong, bij de eerste Tilburgse powerplay: 0-2. Juist in de periode dat de thuisploeg het doel van Ruud Leeuwesteijn dertien keer onder vuur had genomen en Trappers het doel van Rostock slechts zevenmaal.

Na de rustpauze zette Trappers nog maar een keer aan om de maximale score van zes punten in één weekend te behalen. Opnieuw vond Stempher het net, waarna Mitch Bruijsten enkele minuten later voor de 0-4 tekende en het duel definitief besliste. Zo kende Trappers een zorgeloze avond in Noord-Duitsland en staan de ijshockeyers nog altijd fier bovenaan in de Oberliga Nord.