Volledig scherm
Michael van Gerwen tijdens de World Grand Prix in Dublin, die hij winnend afsloot. © BSR Agency

Zware poule voor MVG bij Champions League of Darts

Michael van Gerwen is er op gebrand om komend weekend in Leicester de Champions League of Darts te winnen, een van de weinige titels waarop hij nog nooit beslag wist te leggen.

Dit toernooi is in 2016 in het leven geroepen toen de BBC aangaf een nieuw evenement live te willen gaan uitzenden. Phil Taylor, Mensur Suljovic en Gary Anderson waren de drie winnaars tot dusverre. In het eerste jaar was Van Gerwen verliezend finalist, daarna haalde hij de eindstrijd niet meer. 

Aan de Champions League of Darts - met een prijzenpot van 275.000 euro - doen de acht beste spelers ter wereld mee. Zij worden in twee poules onderverdeeld. De poule van MIghty Mike is een zware. De regerend wereldkampioen, die afgelopen weekend de World Grand Prix in Dublin op zijn naam schreef, moet het opnemen tegen verliezend WK-finalist Michael Smith, regerend Champions League-winnaar Gary Anderson en regerend Europees kampioen James Wade. Poule B bestaat uit Daryl Gurney, Peter Wright,  Rob Cross en Gerwyn Price. De beste twee spelers van iedere poule plaatsen zich voor de halve finales. 

Het toernooi begint zaterdagmiddag met onder meer Van Gerwen tegen Wade. De finale is zondagavond.