Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Kempen toont hoe een legionellawerend douchefilter wordt gemonteerd. © Bram van de Biezen

Bang voor legionella op vakantie? Neem gewoon je eigen douchekop mee!

Zanger Henk Westbroek keerde onlangs terug uit het buitenland met een ernstige legionellabesmetting, met zware lichamelijke consequenties. EO-presentator Andries Knevel overkwam vorig jaar hetzelfde. Deze besmettingen waren volgens Arjen Kempen (50), directeur van Kalsbeek uit Harderwijk, niet nodig.

U heeft een oplossing die legionellabesmetting tijdens vakantie kan voorkomen?

,,Jazeker. Het is een douchefilter. Die schroef je in je buitenlandse hotel of op de camping tussen de eigenlijke douchekop en de kraan. Klaar. Heel makkelijk mee te nemen. Doodt alle bacteriën, waaronder Legionella. Honderd procent garantie.’’

  1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan
    top 10

    Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan

    Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit Heerlen trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.