Iedereen vanaf 12 jaar die vanaf 8 augustus de Nederlandse grens over komt moet volledig zijn gevaccineerd of een negatieve coronatest kunnen laten zien.
Volledig scherm
Iedereen vanaf 12 jaar die vanaf 8 augustus de Nederlandse grens over komt moet volledig zijn gevaccineerd of een negatieve coronatest kunnen laten zien. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Coronatest in het buitenland kan flink in de papieren lopen

Wie na 8 augustus zonder coronaprik of negatieve coronatest de Nederlandse grens over komt, riskeert een boete van 95 euro. Heel wat families moeten nu met hun kinderen vanaf 12 jaar op hun vakantieadres op zoek naar een testlocatie. Maar dat kan nog flink in de papieren lopen.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.