Volledig scherm
PREMIUM
The Angel in Hetton, een echte gastropub.

Culinair genieten op het charmante Engelse platteland

ReisreportageNa de wandelaars ontdekken ook de culinaire toeristen de charme van het Engelse platteland. Vooral de gastropub, waar verfijnd kan worden gegeten en gedronken, lokt de levensgenieters.

Volledig scherm
Ontbijtje: spek, eieren, worst, tomaat en black pudding. © Hans Avontuur

De glooiende heuvels van de Yorkshire Dales gaan schuil achter een ondoordringbaar gordijn van nevel. Geluid verdwaalt en wordt meegenomen door de wind. 

Het is precies zoals het op het Engelse platteland moet zijn: niet te gemakkelijk, niet te lief, niet voor iedereen. Net als het ontbijt: spek, eieren, worst, tomaat en black pudding. 

Een smal wandelpad voert tussen de groene velden van het graafschap North Yorkshire door, langs stenen muurtjes, oude boerderijen en verscholen stukjes groen waar wilde knoflook groeit. Alles oogt er sereen en tevreden. Borden wijzen de weg naar dorpen in de omgeving. Fraaie borden van ijzer. Met sierlijke letters in zwart-wit: Grassington, Rylstone, Gargrave.

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de eerste terugvlucht van Koh Samui naar Bangkok niet door en daardoor werd de aansluitende vlucht gemist. Een van die gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.