Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

De Wild Atlantic Way in Ierland doet z'n naam eer aan

ReizenHet zuidwesten van Ierland oogt als een filmdecor. De Wild Atlantic Way doet z’n naam eer aan, zelfs als de oceaan zich van z’n meest rimpelloze kant laat zien.

‘Achter ons! Gauw, naar achteren!’’ Nic Slocum, even daarvoor op zijn boot nog zo bedaard turend over de Atlantische Oceaan, lijkt plots een stuiterbal. ,,Een dwergvinvis!’’ Het groepje toeristen aan boord spoedt zich naar de achterkant van de catamaran, om de dwergvinvis (minke whale), behorend tot de orde van de baleinwalvissen, op camera vast te leggen. Meer dan een glimp van deze vinvis die maximaal 10 meter lang kan worden wordt het niet. Maar toch.

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de eerste terugvlucht van Koh Samui naar Bangkok niet door en daardoor werd de aansluitende vlucht gemist. Een van die gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.