Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Hittemoe? Zeven suggesties voor reisjes naar de regen

Weer een blauwe lucht. Weer een zonnetje. Er kán een moment komen dat we verlangen naar ouderwets rotweer. Waar vinden we dat nog deze zomer? Drie experts tippen de 'regenvakantie'.

Quote

Nederlan­ders zijn seizoens­men­sen, wij houden van de afwisse­ling

Het zit zo'n beetje in ons dna geprogrammeerd, geeft weervrouw Diana Woei (Weerplaza) toe. Iedere zomer vluchten we en masse voor het ongewisse Hollandse zomerweer richting de bekende gezinscampings in Frankrijk of de droogte van Zuid-Spanje.

Maar wat gebeurt er in ons collectieve bewustzijn als het weer hier juist opvallend standvastig is en er, zoals dit jaar, alleen nog maar méér warmte, hitte en droogte op de rol staat?

  1. Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoeristen kopen ijsje en gaan weer weg’
    PREMIUM
    Overtoerisme

    Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoe­ris­ten kopen ijsje en gaan weer weg’

    Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 2 van deze serie over ‘overtoerisme’. Sinds de stad figureert in tv-serie Game of Thrones, kan het toch al drukke Dubrovnik de drommen toeristen nauwelijks meer aan. De ‘parel van de Adriatische zee’ dreigt zijn status als Unesco Werelderfgoed kwijt te raken en kwam in actie.