Volledig scherm
© Shutterstock

Liverpool: The Beatles and more…

Liverpool is in Engeland wat Rotterdam tegenwoordig is in Nederland: ooit ‘een havenstad’, inmiddels door de wereld ontdekt als trendy en the place to be. Daarnaast is de stijlvolle stad aan de Mersey natuurlijk de bakermat van The Beatles en de voetbalclubs FC Liverpool en Everton. En vergeet vooral de fraaie musea, fotogenieke haven en het bruisende nachtleven niet.

Waar starten?

Aan Albert Dock, een gebied in de historische haven van Liverpool. Na een grote renovatie in de jaren 80 trokken publiekstrekkers als het Merseyside Maritime Museum en Tate Liverpool in de prachtige pakhuizen. En met ruimte voor cafés, restaurants en hotels is Albert Dock een must see van de bovenste plank.

Volledig scherm
© Shutterstock

Mooi verhaal

Alles over The Greatest Band in the World vind je in The Beatles Story, ook aan Albert Dock. Het Beatles-museum is voor iedereen die ook maar een beetje van muziek houdt een ‘verplicht nummer’. Laat je via een audiotour meevoeren door de mooie verhalen van The Fab Four John, Paul, George en Ringo.

Volledig scherm
© Shutterstock

Bruisend nachtleven

Church Street en Lord Street zijn de blikvangers in het autovrije winkelgebied van Liverpool. Je vindt hier de grotere warenhuizen, bijvoorbeeld in de moderne shoppingmall Liverpool One. In het Metquarter bevinden zich de exclusievere shops. Daarnaast heeft Liverpool een breed aanbod aan pubs, bars en clubs, die tot diep in de nacht zijn geopend. Concert Square is het centrum van het energieke nachtleven in Liverpool.

Volledig scherm
© Shutterstock

Waarom Liverpool?

1. Liverpool is, zoals Rotterdam in Nederland, de laatste jaren helemaal hip en trendy.
2. Boek een Beatles-tour, of drink een pint in The Cavern Club, de club waar het allemaal begon voor The Beatles en waar hun geluid nog vaak klinkt dankzij coverbands.
3. Prachtige musea en monumentale gebouwen.

Tip: Liverpool is een prima stad om per fiets te ontdekken. Voel de energie van de stad en geniet onderweg van bijzondere architectuur en mooie musea.

Volledig scherm
© Shutterstock