Volledig scherm
De Malediven © Dreamstime

'Luxe eilanden meer in trek
bij vakantiegangers'

Top 5 bestemmingenVoor de tropische temperaturen hoef je het niet te doen, maar Nederlanders vliegen deze zomer vaker dan normaal naar 'luxe' eilanden als Mauritius en de Malediven. Reisorganisatie TUI ziet een toename van 30 procent in de boekingen. Ook bij Corendon zien ze meer vraag naar verre eilanden door de relatief lage prijs.

Volgens TUI zijn deze bestemmingen populair door een afname in de prijs en een toename in directe vluchten. Bij Corendon doen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) het opvallend goed, zegt een woordvoerder. Curaçao is TUI-klanten zelfs de populairste 'verre bestemming'.

Volledig scherm
Flamingo's op het strand op Aruba. © Dreamstime

Toch vliegen deze zomer nog altijd meer Nederlanders naar een bestemming iets dichter bij huis. Bij TUI staat Spanje op één, gevolgd door Griekenland, Turkije, Portugal en Kroatië. Bij Corendon doet ook Italië het goed.

Van de Spanje-gangers gaat het overgrote deel naar de Canarische eilanden, met de Balearen eilanden Mallorca en Ibiza direct als favoriet daar achteraan. Kroatië is nieuwkomer in de top vijf, zowel het vasteland als het eiland Brac zijn ontdekt door het grote publiek. 

De top vijf van populairste bestemmingen:

1. Spanje

Volledig scherm
Puerto de Santiago op Tenerife. © Shutterstock

2. Griekenland

Volledig scherm
Small & Friendly hotel Paliokaliva Village op Zakynthos © TUI

3. Turkije

Volledig scherm
Waterval Duden in Antalya. © Shutterstock

4. Portugal

Volledig scherm
Ponta da Piedade, Algarve © Shutterstock

5. Kroatië

Volledig scherm
Kroatië - Haven van Brac © TUI