De QR-code in de CoronaCheck-app is momenteel alleen binnen de EU leesbaar met een DCC-scan applicatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De QR-code in de CoronaCheck-app is momenteel alleen binnen de EU leesbaar met een DCC-scan applicatie. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Veel onduidelijkheid over QR-codes en gratis testen bij reizen naar landen buiten de EU: Zó kun je op stap

Veel regiogenoten staan te trappelen om te vliegen naar Marokko, Turkije, Curaçao of Kaapverdië, maar de regels zijn verre van overzichtelijk. Reizigers weten vaak niet hoe en óf ze met een testbewijs op de CoronaCheck-app op vakantie kunnen buiten de EU. Wij zetten op een rijtje hoe je wél op stap kunt.

 1. 25 jaar na Wannabe: Spice Girls hebben superfan Mike (30) geleerd dat hij kan zijn wie hij wil zijn
  Play
  PREMIUM
  Video

  25 jaar na Wannabe: Spice Girls hebben superfan Mike (30) geleerd dat hij kan zijn wie hij wil zijn

  Mike van Doorn (30) uit Rotterdam-Hillegersberg is sinds zijn vijfde een superfan van de meidengroep Spice Girls. Elpees, cd’s, boeken, waterflessen met foto’s van de leden, alles wordt ‘op een fijne plek bewaard’. Reikhalzend kijkt Van Doorn uit naar de nieuwe track Feed Your Love van de Britse groep die vrijdag wordt gelanceerd. Donderdag is het precies 25 jaar geleden dat de megahit Wannabe uitkwam.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.